12 Kasım 2013

BU ÇUBUK HANGİ SAYIYA ?

      Aslında bu kutu baya bir önce yapılmıştı. Hediye kutusunun dışını yapışkanlı desenli kağıtlarla iki farklı desende kaplamıştık. Ayrıca aynı desenlerle çubuklarımızı da kaplamıştık. Bu tahta bir ucu sivri çubukları carrefour 'dan adana kebap şişi olarak almıştık. ( ucu çok sivri olduğu için biraz kestik) Kutumuzun çeşitli yerlerine çubukların geçeceği şekilde delikler açmıştık. Beren çubukları desenlerine göre kutuya batırıyordu. Dikkat  ve ince motor yönünden güzel bir çalışmaydı.
      Daha sonra bu kutu bir köşede dururken aklımıza şöyle bir çalışma geldi. Bu aralar 10 dan 20 ye kadar olan sayılara çalıştığımız için kutudaki deliklerin yanlarına karışık olarak  bu sayıları yazdık. Aynı sayıları çubukların üzerine de yazdık. (Tabi yine desenlerine de dikkat edilerek) Çubuğun üzerinde hangi sayı varsa kutudaki deliklerden aynı sayıyı bularak çubuğu o deliğe batıracaktı.
      Beren rastgele çubuk aldı. Önce çubuğun üzerindeki sayıyı benim yardımımla söyledi. Sonra kutuyu bir o yana bir bu yana çevirerek o sayıyı  buldu.  Bu arada sayı neredeymiş acaba, nereye saklanmış gibi motive edici sözleri de unutmadım tabi.......Sonra çubuğu o sayıya batırdık......Tamamı bittikten sonra kutusuna sarıldı. Poz verdi....Hatta o da babası ile benim resmimizi çekiyormuş gibi yaptı........Sayıları pekiştirmede ve desenlerine göre de taktığı için dikkat geliştirmede gayet başarılı bir çalışma oldu. Ayrıca ince motor becerileri yönünden  çok faydalı .....Biz çok eğlendik ve öğrendik....Ara ara çıkarıp oynayabileceğimiz bir oyuncağımız daha oldu :)))))))

 




 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder