7 Eylül 2013

TEMAMIZ TREN

      Meraklı minik dergimizin bu ayki konusu trenler olunca bizim temamız da tren oldu.....Zaten tren bizim yapılacak aktivitelerimiz arasındaydı....İlk olarak dergimizi heyecanla açarak incelemeye başladık. Daha önce de bahsettiğim gibi derginin bütün aktivitelerini eksiksiz yapamıyoruz yaştan dolayı .  Bize uygun olanları seçiyoruz.

 


Daha sonra dergimizin eki olan tren tombalası ile çalıştık. Trenlerimizi bir kağıda yapıştırdık. Kartlarımızı ise uygun vagonun yanına yapıştırdık. Eşleme yapmış olduk.


 
Sonra yine dergiden çıkan yapışkanları kağıdımızın boş yerlerine yapıştırdık. Beren bu kısma bayılıyor.... Çalışmamız bitince odamızın duvarına astık.
 

 

    Trenleri kimin kullandığını , trenlerin gardan yolcu alıp bıraktığını , raylar üzerinde ilerlediğini anlatıp tekrar ettik. Gar kavramını daha önce vermemiştim. Dergide bahsettiği için anlattım. Çabuk kavradı gibi ama unutur mu bilmem. Son olarak ta oyuncak trenlerimizle oynadık. 1.trenimiz ıkea'dan aldığımız ahşap tren setimiz....2. trenimiz ise oyuncakçıdan aldığımız pilli tren setimiz....İkisini de çok severek oynuyor Beren...Ayrıca ikisinin de  raylarının sök tak şeklinde olması çok iyi. Çünkü Beren puzzle yapar gibi parçaları kendi takıyor....


 
 
 


 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder